FAQ, ofte stilte spørsmål

Se svar på ofte stilte spørsmål i forbindelse med tur til Oscarsborg

Hvor går båten fra?

Fergen til Oscarsborg går fra Sundbrygga. Den ligger ca. 800 m nord for Drøbak sentrum. Du kjører ned til sentrum og holder til høyre der veien deler seg. Deretter kjører du rett frem, langs med vannet, Sundbrygga ligger rett etter et langt, rødt plankegjerde på venstre side. Det går også båt fra Oslo, vennligst se mer informasjon om den på ruter.no

Hvor kan vi parkere bilen?

Det er en parkering som ligger til Husvikveien, legg inn nr. 27 i GPS-en, det er adressen til huset som ligger ved innkjøringen til p-plassen. Du kan også parkere på Sagajordet, da kan du legge inn Sagaveien 2 i GPS-en. Det er adressen til det nærmeste huset, du ser parkeringsplassen når du er kommet dit. Parkerer du på sistnevnte plass, går du mellom husene, så til venstre i ca. 50 meter, da har du trapper og en bratt liten vei som fører deg ned til Husvikveien. Kryss så veien skrått til venstre og du ser Sundbrygga.

Hvor finner jeg båttidene og hvor kjøper jeg billett?

Båttidene finner du her på Forsvarsbygg sine nettsider, de drifter båten. Du kan IKKE forhåndsbestille plass på båten. Billett kjøper du i automater på Sundbrygga. Er dere mange, og du ønsker faktura, sender du en mail til: bjorn.einar.krane@forsvarsbygg.no for å avtale dette. NB! Bjørn må ha mailen senest tre uker før besøksdato.

Er det omvisninger hver dag?

Fra 10. juni 2021 er det igjen omvisninger på Oscarsborg. Du må bestille guiden til din gruppe, se informasjon om dette under "Slik bestiller du guide". Det er kun EN omvisning for tiden, den tar 1,5 t. og er bare UTENDØRS.

Er museene åpne?

Oscarsborg festningsmuseum åpner for individuelle besøk 10. juni 2021, det vil si uten guide. Vi anmoder om god avstand og at øvrige smittevernsregler overholdes.

Kan jeg bestille egen guide?

Ja, du kan bestille egen guide. Send oss en mail: post@oscarsborgmuseer.no . Vi må vite dato, tidspunkt, språk, antall (maks 30 pr. gruppe), kontaktperson m. tlf.nr. og fakturaadresse.

Kan vi spise medbrakt mat på Oscarsborg?

Ja, du kan ha med egen mat, men ikke grille. Forøvrig er det to spisesteder og en sommerkiosk på Oscarsborg. Se informasjonen i menyen under "Mat og drikke". 

Kan vi ha med barna til Oscarsborg?

Absolutt, Oscarsborg er et eventyrrike for barna. De kan løpe rundt på åpne sletter, se spennende kanoner og bade på flere strender. Festningsmuseet passer også godt for barn.

Kan jeg ha med hunden min til Oscarsborg?

Hunder er hjertelig velkomne, men vi setter pris på at du holder den/dem i bånd. Om sommeren setter de gjerne ut en vannskål på Havnekroa når du kommer med hund, og hunden kan ligge ved bordet ditt ute på terrassen mens du spiser.

Når er Festningsmuseet åpent?

Museet er åpent fra kl. 10 til 17 hver dag etter 10. juni 2021. Husk å logge deg på med telefonen din for å få en omvisning på egen hånd, vi setter pris på at du har med deg ørepropper.

Er det åpent i Torpedobatteriet?

Nei, Torpedobatteriet er stengt inntil videre på grunn av pandemien.

Har du flere spørsmål?

Send mail til post@oscarsborgmuseer.no, så får du svar. Kontoret er ikke betjent på tirsdager og etter kl. 13 på fredager og i helgene.