Guiding for skoleklasser

Oscarsborg er et sted med en utrolig spennende historie, blant annet var det jo her det skjedde 9. april 1940. Omvisning med en av våre guider er sterkt rabattert for skoleklasser på 9. trinn, øvrige klasser får også en liten rabatt. Snakk om undervisning med historisk sus!

Det er populært å ta med barn og ungdom til oss. Elevene får en "dag i det fri", sammen med en god innføring i Oscarsborgs viktige rolle gjennom Norgeshistorien. Det er ikke mange som vet at festningens historie faktisk går helt tilbake til 1640-tallet. 

Vi ønsker å bidra

Vi vil gjerne bidra til å øke elevenes forståelse for den norske samfunnshistorien. Og fordi hendelsene på Oscarsborg har særlig relevans for 9. trinn, får klasser på dette trinnet spesialpris. Uansett hvilken omvisning dere velger, koster det kun kr 800,- pr. gruppe for disse elevene.

Det kan ikke være flere enn ca. 30 i hver gruppe, hvis alle skal se og høre godt det som blir formidlet. Vi ber dere gjerne legge disse omvisningene til lavsesong (1.10.-31.3), i høysesong er den rabatterte omvisningen begrenset til én time. Og vi ber om forståelse for at vi må prioritere fullt betalende gjester.

Andre skoletrinn får kr 300,- i rabatt på gjeldende priser for grupper opp til 30 personer.

Der "fryser du på ryggen" ...

Fra 1.10. til 31.03. kan 9. trinn for den samme prisen (kr 800,-) få to timers intens historiefortelling, som avsluttes i "det aller helligste", nemlig Torpedobatteriet. Og dere kan stort sett bestemme dag og tidspunkt selv.

Torpedobatteriet var lenge hemmelig og avstengt for publikum. Nå avslutter guiden den to timer lange og spennende omvisningen der, og forteller historien om torpedoene som senket Blücher 9. april 1940. Advarsel: Du står AKKURAT DER DET SKJEDDE! Og det er høy "gåsehudfaktor"!

For å bestille omvisning, sender du en e-post til: post@oscarsborgmuseer.no

Rabattert omvisning for 9. klassetrinn

Oscarsborgs historie regnes som en del av pensum for 9. klassetrinn i Norge. Dette trinnet får derfor sterkt rabattert omvisning hos oss. I høysesong, fra 1. april til 1. juli, er omvisningen begrenset til én time, med fokus på 1940 og koster kr 800,-. 

Ellers i året, får 9. trinn en to timers omvisning for samme pris, kr 800,-, den inkluderer "det aller helligste" - altså Torpedobatteriet.