FAQ, ofte stilte spørsmål

Se svar på ofte stilte spørsmål i forbindelse med tur til Oscarsborg

Hvor går båten fra?

Fergen til Oscarsborg går fra Sundbrygga. Den ligger ca. 800 m nord for Drøbak sentrum. Du kjører ned til sentrum og kjører til høyre der veien deler seg. Deretter kjører du rett frem, langs med vannet, Sundbrygga ligger rett etter et langt, rødt plankegjerde på venstre side. Det går også båt fra Oslo, vennlist se mer informasjon på ruter.no

Hvor finner jeg båttidene og hvor kjøper jeg billett?

Båttidene finner du her på Forsvarsbygg sine nettsider, de drifter båten. Du kan IKKE forhåndsbestille plass på båten. Billett kjøper du i automater på Sundbrygga. Er dere mange, og du ønsker faktura, sender du en mail til: bjorn.einar.krane@forsvarsbygg.no for å avtale dette.

Er det omvisninger hver dag?

1.9.2020: Vi har igjen gleden av å tilby omvisning i åpne grupper i helgene, tilbudet er ut september.

Klokkeslett:

-11.30 - 13.00, to grupper à 20 personer

-13.30-15.00, to grupper à 20 personer

Billetter: Kjøpes hos Havnekroa (hold til høyre når du går av båten fra Drøbak, rød bygning)

Pris: Kr 100,- pr. person, barn under 12 år går gratis, maks 20 personer i gruppen.

Det er IKKE MULIG å forhåndsbestille eller reservere billetter til disse omvisningen, det er derfor lurt å være tidlig ute. Etter omvisningen anbefaler vi deg å ta turen inn i Festningsmuseet, les mer om dette rett nedenfor. Det er litt av en opplevelse!

Er museene åpne?

Festningsmuseet er åpent for individuelle besøk. Det er gratis entré i museet og du logger deg på med din egen telefon for å få informasjon om personer, gjenstander og hendelser. Du kan bruke qr-kode for å logge deg på. Museet passer for alle.

Kan jeg bestille egen guide?

Ja, du kan bestille guide til det tidspunktet og den datoen du ønsker, tilbudet gjelder ut september. Send en mail til oss - se gjerne "Slik bestiller du guide" på nettsiden her, kopier dette inn i e-posten og skriv ønskene dine i enden av linjene.

Kan vi spise mat på Oscarsborg?

Ja, du kan ha med egen mat, men ikke grille. Forøvrig er det to spisesteder og en kiosk på Oscarsborg.

Kan vi ha med barna til Oscarsborg?

Absolutt, Oscarsborg er et eventyrrike for barna. De kan løpe rundt på åpne sletter, se spennende kanoner og bade på flere strender. Festningsmuseet passer også godt for barn.

Kan jeg ha med hunden min til Oscarsborg?

Hunder er hjertelig velkomne, men vi setter pris på at du holder den/dem i bånd. På Havnekroa setter de gjerne ut en vannskål når du kommer med hund, og den kan ligge ved bordet ditt ute på terrassen.

Når er Festningsmuseet åpent?

Fra kl. 10 til 17 hver dag. Husk å logge deg på med telefonen din, vi setter pris på at du har med deg ørepropper.

Er det åpent i Torpedobatteriet?

Nei, Torpedobatteriet er stengt inntil videre.