FAQ, ofte stilte spørsmål

Se svar på ofte stilte spørsmål i forbindelse med tur til Oscarsborg

Hvor går båten fra?

Fergen til Oscarsborg går fra Sundbrygga. Den ligger ca. 800 m nord for Drøbak sentrum. Du kjører ned til sentrum og kjører til høyre der veien deler seg. Deretter kjører du rett frem, langs med vannet, Sundbrygga ligger rett etter et langt, rødt plankegjerde på venstre side. Det går også båt fra Oslo, vennlist se mer informasjon på ruter.no

Hvor finner jeg båttidene og hvor kjøper jeg billett?

Båttidene finner du på Forsvarsbygg sine nettsider: www.oscarsborg.no. Du kan IKKE forhåndsbestille plass på båten. Billett kjøper du i automater på Sundbrygga. Er dere mange, og du ønsker faktura, sender du en mail til: bjorn.einar.krane@forsvarsbygg.no for å avtale dette.

Er det omvisninger hver dag?

På grunn av pandemien har vi foreløpig ikke åpnet for at du kan bestille EGEN guide. Men, du kan være med på guidet omvisning i gruppe med andre, det er maks 20 personer i gruppen. Det er to omvisninger pr. dag, hhv 11.30-13.00 og 13.30-15.00. Omvisningen er bare utendørs.

Er museene åpne?

Festningsmuseet er åpent for individuelle besøk, våre organiserte omvisninger går ikke innom der. Det er gratis entré i museet og du logger deg på med din egen telefon for å få informasjon om personer, gjenstander og hendelser. Du kan bruke qr-kode for å logge deg på. Museet passer for alle.

Hvordan bestiller jeg omvisning?

Du kan ikke bestille egen guide for tiden, men du kan delta på en av de to oppsatte gruppeturene vi har hver dag, hhv 11.30-13.00 og 13.30-15.00. Det er ingen forhåndspåmelding til disse omvisningene, du kommer til Oscarsborg og kjøper billett i kiosken her. Det kan være lurt å være tidlig ute, det er maks 20 personer i hver gruppe og to grupper på hvert klokkeslett.

Kan vi spise mat på Oscarsborg?

Ja, du kan ha med egen mat, men ikke grille. Forøvrig er det to spisesteder og en kiosk på Oscarsborg.

Kan vi ha med barna til Oscarsborg?

Absolutt, Oscarsborg er et eventyrrike for barna. De kan løpe rundt på åpne sletter, se spennende kanoner og bade på flere strender. Festningsmuseet passer også godt for barn.

Kan jeg ha med hunden min til Oscarsborg?

Hunder er hjertelig velkomne, men vi setter pris på at du holder den/dem i bånd. På Havnekroa setter de gjerne ut en vannskål når du kommer med hund, og den kan ligge ved bordet ditt ute på terrassen.

Når er Festningsmuseet åpent?

Fra kl. 10 til 17 hver dag. Husk å logge deg på med telefonen din, vi setter pris på at du har med deg ørepropper.

Er det åpent i Torpedobatteriet?

Nei, Torpedobatteriet er stengt inntil videre.