• Mest kjent for 9. april 1940
    Oscarsborg er mest kjent for senkningen av krysseren Blücher i Drøbaksundet 9. april 1940, men festningens historie......

  • Vi har omvisninger hele året
    Du kan bestille omvisning akkurat når det passer for deg. Vi har elleve eminente guider som er klare til å fortelle......

  • Modell av krysseren Blücher
    Modellen av krysseren Blücher kan du se i Festningsmuseet. ...

Se hvor det skjedde - med guide!

Er det én dag vi i Norge husker, så er det 9. april 1940. Natten da den tyske krysseren Blücher ble senket i Drøbaksundet, slik at konge og regjeringsmedlemmer fikk tid til å komme seg unna, og landets gullbeholdning kunne fraktes i sikkerhet.

Oscarsborg en av de viktigste arenaene i nyere tid i Norges historie. Og historien om festningen og, blant annet, rollen den spilte 9. april 1940 skal og må formidles videre. Til å gjøre dette profesjonelt, har vi hele elleve eminente guider, som kan bestilles til både små og store grupper.

Mest kjent for 9. april 1940

Oscarsborg er mest kjent for senkningen av krysseren Blücher i Drøbaksundet 9. april 1940, men festningens historie er mye mer enn det. Besøk oss med guide, så får du hele historien!

Vi har omvisninger hele året

Du kan bestille omvisning akkurat når det passer for deg. Vi har elleve eminente guider som er klare til å fortelle deg den spennende historien om Oscarsborg.

Modell av krysseren Blücher

Modellen av krysseren Blücher kan du se i Festningsmuseet.

Åpningstider

Festningsmuseet

I høysesong er museet åpent alle dager fra 10.00 til 17.00, også lørdager og søndager.

Men på offisielle høytidsdager er det stengt.

Museet for Kystartilleriet

Åpent hele året med guide, eller på forespørsel.

Slik bestiller du guide

Våre ni eminente guider har omvisninger hele året. For å bestille guidet tur eller få mer informasjon, sender du en e-post til: post@oscarsborgmuseum.no 

Kontaktinformasjon:

Kontoret er åpent hver dag fra kl. 08.30 til 14.30 i sommersesongen (1. april - 1. oktober).

I vinterhalvåret (1.oktober - 30.mars) er kontoret åpent tirsdag og torsdag fra kl. 09.00 til 14.30. 

I juli holder kontoret stengt, men du kan delta på åpen guidet tur hver dag, disse er uten påmelding. Følg oss gjerne på Facebook for aktuelle oppdateringer: Oscarsborg museum.

Tlf.: 64 90 41 61 

E-post: post@oscarsborgmuseum.no

Vanlig post: 
Oscarsborg museum, 1443 Oscarsborg