• Mest kjent for 9. april 1940
    Oscarsborg er mest kjent for senkningen av krysseren Blücher i Drøbaksundet 9. april 1940, men festningens historie......

  • Derfor bør du ha guide på Oscarsborg
    Du kan bestille omvisning akkurat når det passer for deg. Vi har 15 dyktige guider som er klare til å fortelle deg d......

12.3.2020: Vi beklager, men i tråd med myndighetenes råd for å hindre smitte av koronaviruset, er alle omvisninger på Oscarsborg inntil videre avlyst, museene er stengt og vi tar ikke i mot nye bestillinger.

...

Viktig melding om fergen til Oscarsborg

Forsvarsbygg sentralt har bestemt at inntil videre begrenses tilgangen til Oscarsborg festning, ved at kun ansatte og håndverkere som har et oppdrag de skal ivareta, får tilgang til å reise med Forsvarsbyggs ferger. Dette betyr at gjester og annet publikum dessverre ikke har adgang til fergene. Dette er et ledd i å begrense smittefaren i disse koronatider.

I den perioden tilgangen til fergene er begrenset, opprettholdes ruteavgangene om morgenen, og de ansatte og håndverkerne avtaler i hvert tilfelle når de ønsker retur. Hvis de ønsker å komme ut til Oscarsborg etter 09:15 avgangen, må de kontakte fergen på telefon 90099414. 

Ved spørsmål om praktisk gjennomføring, tar du kontakt med maritim leder i Forsvarsbygg, Bjørn Krane, på tlf. 482 19 900.

...

 

NYHET!

Fra 19. februar kan du besøke Oscarsborg festningsmuseum og se den nye animerte filmen om bombingen 9. april 1940. Det koster ingenting å komme inn i museet, ta gjerne med ørepropper, logg deg på det interne nettet og gå rundt på egenhånd. Museet er åpent fra 10 til 17 hver dag.

Gave eller overraskelse til en du er glad i?

 

Denne t-skjorten er unik og spesiell, laget i dyp respekt for 9. april 1940. Den er enkel, men med et sterkt budskap, som alle kan gå med. Den fins på norsk og engelsk.

Farge: Sort med gul skrift, det norske flagget på det ene ermet, vår logo på det andre.

Størrelser: Fra barnestørrelse til XXL.

Pris: Kr 200,- pr. stk. For å bestille vippser du beløpet + porto kr 40,-, og sender en e-post til post@oscarsborgmuseer.no , husk å skrive hvilken størrelse du ønsker. Bor du i Frogn - Follo, kjører vi t-skjorten/e hjem til deg, det koster ingenting, og du skal selvfølgelig ikke legge til porto.

.........  .......  ........  .........  .........  ..........  ......  ......

Vakker vinter på Oscarsborg!

Årstidene blir liksom ekstra tydelige på Oscarsborg. Er det snø, får vi stille vintermorgener, hvor lyset er blått, og det myke, hvite teppet av snø blir til kunstneriske skulpturer når det pakker inn kanoner og statuer.

Når det grønnes om våren, Blir det frodig og vakkert. Blomsterskudd og planter dukker opp alle steder, og fargelegger de to små øyene for flere måneder fremover - gjennom sommeren og over i en praktfull høst, med en sprakende ild av praktfulle trær og busker i rødt, oransje og gull over hele Oscarsborg. 

Ta gjerne turen hit, uansett årstid, og se alt det vakre med egne øyne. Nyt stemningen og roen, samtidig som du får med deg den viktige historien, akkurat der det skjedde. Festningsmuseet er INTERAKTIVT. Husk derfor å ta med smartelefon OG ØREPROPPER for å høre lyd og kommentarer til gjenstander og filmer i den spennende utstillingen. 

Velkommen til Oscarsborg, stedet du alltid vil tilbake til!

Foto: Irene Udahl.

...........................................................................

FOR ENGLISH SPEAKING GUESTS:

Widely known for 9th April 1940 

WW2 made Oscarsborg widely known. Colonel Birger Eriksen's brave decission to sink "the Blücher", made it possible for the Norwegian king, the government and the Norwegian gold holdings to come into safety.

At Oscarsborg today, please feel free to enjoy the Fortress museum. You may bring your smartphone and enjoy a tour on your own. We appreciate you using headphones. The museum is free of charge. Whilst you're here, take some time to enjoy the beautiful scenery too, the unique, calm feeling of recreation, the birds and the flowers. It might just happen, that you enjoy these islands so much, that you would like to come again. We wish you welcome!

To order your own english speaking guide, please send an e-mail to: post@oscarsborgmueer.no

--

Mest kjent for 9. april 1940

Oscarsborg er mest kjent for senkningen av krysseren Blücher i Drøbaksundet 9. april 1940, men festningens historie er mye mer enn det. Besøk oss med guide, så får du hele historien! 

Derfor bør du ha guide på Oscarsborg

Du kan bestille omvisning akkurat når det passer for deg. Vi har 15 dyktige guider som er klare til å fortelle deg den spennende historien om Oscarsborg.

De fleste har hørt om senkningen av Blücher 9. april 1940, men hvorfor ble festningen anlagt akkurat her, når ble den bygget og hva slags aktivitet har det vært her gjennom tidene?

Svarene får du av guiden, og velger du totimersturen, kommer du også inn i "det aller helligste", som er Torpedobatteriet. Det var her det skjedde.

Forsvarets historie i Norge

Forsvarets historie i Norge

Les mer om Forsvarets historie her

Beklager Stengt

Alle våre museer er stengt inntil videre på grunn av coranaviruset

Besøk våre nettsider i stedet!

Kontaktinformasjon:

Informasjon om Oscarsborg og bestilling av guidet tur: Kontoret er åpent aller hverdager fra kl. 08.30 til 14.30, bortsett fra i juli, da holder vi stengt på fredager.

I skolens sommerferie har vi GUIDET OMVISNING UTEN FORHÅNDSPÅMELDING, på NORSK, hver dag kl. 13.30. Billetter kjøpes i resepsjonen på hotellet på Oscarsborg. 

Ønsker du egen guide for din gruppe, evnt. omvisning på engelsk eller tysk, bestiller du det ved å sende oss en e-post.

Tlf.: 488 67 500 

E-post: post@oscarsborgmuseer.no

Vanlig post: Oscarsborg museer, 1443 Oscarsborg

Se hva som skjer!

Hele året: Guidet omvisning for bestilte grupper, ta kontakt på post@oscarsborgmuseer.no for å bestille din egen guide.

Alle year around: Guiding by order, three different tours. Please send an e-mail to our office for more information or to order your own guide: post@oscarsborgmuseer.no . Our phone number is: +47 488 67 500.

.

ÅPNINGSTIDER I MUSEENE/OPENING HOURS FOR THE MUSEUMS

Festningsmuseet/The Fortress museum: Åpent alle dager hele året fra 10.00 til 17.00, også lørdager og søndager. På offisielle høytidsdager er museet stengt. Museet er interaktivt, husk smartelefon og ørepropper for lyd, hvis du ikke er sammen med guide./Open from 10 a.m. to 5 a.m. every day, all year around, except official holidays.

Kystartillerimuseet/The Coastal artillery museum: Midlertidig stengt/Temporarily closed.

Torpedobatteriet og Ildledningsmuseet/The Torpedo Battery and the Gun museum indoors: Kun adgang med guide i f.b.m. bestilt omvisning./The Torpedo Mattery and The Gun museum, permission to enter only on tour with one of our guides.

Kanonparken/The Gun exhibition: Alltid åpen, fri entré./The Gun exhibition outdoors is always open and free of charge.

SLIK BESTILLER DU GUIDE/HOW TO ORDER YOUR OWN GUIDE: Våre guider har omvisninger hele året. For å bestille guidet tur eller få mer informasjon, sender du en e-post til: post@oscarsborgmuseer.no/To order your own guide, please send an e-mail to our office: post@oscarsborgmuseer.no , phone +47 488 67 500.