Utstillinger og aktiviteter

Forsvarsmuseets utstillinger viser norsk forsvars- og militærhistorie fra 1400-tallet til i dag. 

Forsvarsmuseets faste utstillinger viser gjenstander, modeller, tekst og bilder fra norsk forsvarshistorie. Du kan lese mer om de faste utstillingene her. I tillegg har museet til en hver tid midlertidlige utstillinger, og disse kan du lese om lenger ned på denne siden. 

Forsvarsmuseet har et bredt tilbud av aktiviteter i og rundt utstillingene, og vi tilbyr i løpet av året noe for både for store og små: vår- og høstprogram med foredrag og omvisninger, sommerløype i utstillingen, juleverksted, vinterferiedag og kulturnatt for å nevne noe. 

 

Aktuell utstilling: 62 dager - Kampen om Norge 1940

62 dager - Kampen om Norge 1940 er navnet på den nye faste utstillingen ved Forsvarsmuseet. Den ble åpnet på 75 års dagen for angrepet på Norge 9.april.

Utstillingen formidler det mange kan ha opplevde i løpet av de 62 dagene felttoget i Norge varte: krigens trusler, usikkerhet og ødeleggelser. Det stilles ut autentiske tyske og norske gjenstander. Sammen med bilder og nyheter fra de dramatiske dagene i 1940, fortelles ulike sider ved militær- og krigshistorien. Alt presenteres gjennom en helt ny og dramatisk utstillingsarkitektur. 

Søndagsomvisning 24. september kl.13.00: Helse for stridsevne - Forsvarets sanitet 75 år

Forsvarsmuseet inviterer til åpen og gratis omvisning i utstillingen om Forsvarets sanitets historie. Møt opp i Forsvarsmuseets resepsjon kl 13.00 søndag 24. september, og bli med på en reise gjennom Forsvarets historie sett gjennom øynene til sanitetspersonellet. Omvisningen egner seg ikke for de aller minste! 

Forsvarets sanitets historie begynte i London i 1941. Hele regjeringsapparatet, inkludert Forsvaret, ble i 1940 reetablert i Storbritannia rundt Nygaardsvolds eksilregjering. En rekke statlige virksomheter ble da endret eller opprettet, og en av nyskapningene var Forsvarets sanitet som fikk samlet ansvar for sitt fagfelt i Forsvaret. Forsvarsmuseet har i anledning dette 75-årsjubileet laget en utstilling om Forsvarets sanitets historie, om deres oppgaver og om menneskene som har vært en del av denne historien. Utstillingen åpnet 1. november 2016, og er åpen ut 2017.

Du finner Forsvarsmuseet her

Åpningstider

Vintertid 1.sept. - 30.april

Mandag stengt

Tirsdag-søndag 10-16

Sommertid 1.mai - 31.august

Mandag-søndag 10-17 

Fri- og helligdager

25. mai - Kr.h.dag 10-17

I pinsen er det stengt 3. og 4. juni

2. pinsedag 10-17

17. mai 10-17

Kontaktinfo

Telefon: 2309 3582

E-post: post.fmu(krøllalfa)mil.no

FacebookForsvarsmuseet