Guiding for skoleklasser

Oscarsborg er et sted med en utrolig spennende historie, blant annet var det jo her det skjedde 9. april 1940. Omvisning med en av våre guider er gratis for skoleklasser på 9. trinn, øvrige klasser får en liten rabatt. Snakk om undervisning med historisk sus!

Det er populært å ta med barn og ungdom til oss. Elevene får en "dag i det fri", sammen med en god innføring i Oscarsborgs viktige rolle gjennom Norgeshistorien. Det er ikke mange som vet at festningens historie faktisk går helt tilbake til 1640-tallet. 

Den kulturelle skolesekken

Dette er et tiltak i offentlig regi, med et ønske om å bidra til å øke elevenes forståelse for det kulturelle og kunstneriske mangfold - innføring i norsk samfunnshistorie er en del av dette. Vi på Oscarsborg formidler norsk historie gjennom flere hundre år, men med særlig vekt på de dramatiske dagene i april 1940.

Omvisningen hos oss koster ingenting for skoleklasser på 9. trinn fordi innholdet har særlig relevans til det aktuelle pensum på dette skoletrinnet. Andre skoletrinn får kr 300,- i rabatt på gjeldende priser for grupper opp til 30 personer.

Bestilling av omvisning

Vi tar imot bestilling av omvisning for skoleklasser hele året. Se mer informasjon under menyfanen "Historisk vandring", der får du en beskrivelse av de tre turene vi tilbyr. Disse tar henholdsvis en, en og en halv og to timer. Sistnevnte inkluderer torpedobatteriet, som lenge var avstengt for publikum, men hvor man nå kommer inn med en av våre guider.

For å bestille omvisning, sender du en e-post til: post@oscarsborgmuseum.no

Den kulturelle skolesekken

Dette tiltaket omfatter gratis omvisning for skoleelever på 9. og 10. skoletrinn.

Unntak er høysesongen: 17.mai til skoleslutt ca. 20.juni