Oscarsborg i dag

Oscarsborg i dag er en møteplass både historieformidling, kulturopplevelser og rekreasjon. Blant annet kan du oppleve fem museer, opera i Borggården, Vandreteater, ulike kunstutstillinger, vakker natur og god mat. 

Legg merke til hva som skjer med deg

Oscarsborg er en vakker oase, med nydelig beliggenhet i Drøbaksundet. Når du står på Sundbrygga og venter på fergen, merker du at noe skjer. Du roer ned! Etter ca. syv minutter kommer du over til Kaholmene, dagens Oscarsborg, som festningen ligger på. Du merker at du legger mas og jag bak deg, du senker skuldrene, du blir fokusert og du får fred i sjelen.

Historisk sus med deilig mat og drikke

På mange måter kan man si at Oscarsborg er krig og fred hånd i hånd. I tillegg til festningen, torpedobatteriet, museet og kulturaktiviteter, har vi det flotte hotellet her, med en restaurant som serverer deilig mat. Vi har også Havnekroa, som ligger idyllisk til nede i vannkanten og serverer nydelige kalde og varme retter. Har du båt, kan du legge til i den flotte Gjestehavne og bare nyte livet.

Visst er det lov!

Du kan gå alle steder på Borgen, så sant det ikke er låst. Du kan ha piknik i gresset hvor du vil, gjerne i den vakre Kongelunden, men – hele Oscarsborg er fredet, så engangsgrill er ikke lov!

Derfor er det magisk

Du kan gjerne klappe geitene og bade fra bryggene, skjærene eller Kommandantens badestrand. Vi ønsker at du skal ha det fint hos oss, og vi håper at du også føler den nesten magiske stemningen når du er her – en blanding av stillhet, fuglekvitter, idyll, ettertanke og ydmykhet er det vi bærer med oss når vi jobber her ute. Vi kjenner på en respekt for stedet, og vil ingenting annet enn å holde det i orden og dele det med flere. Derfor ønsker vi deg hjertelig velkommen!

Lik oss og bli oppdatert!

Gå gjerne inn på Oscarsborg museer på Facebook og lik siden vår, så er det enkelt å bli oppdatert på alle aktiviteter, salutter og hendelser. 

Velkommen til Oscarsborg!

Foto: Irene Udahl