FAQ, ofte stilte spørsmål

Se svar på ofte stilte spørsmål i forbindelse med tur til Oscarsborg

Hvor går båten fra?

Fergen til Oscarsborg går fra Sundbrygga. Den ligger ca. 800 m nord for Drøbak sentrum. Du kjører ned til sentrum og kjører til høyre der veien deler seg. Deretter kjører du rett frem, langs med vannet, Sundbrygga ligger rett etter et langt, rødt plankegjerde på venstre side. Det går også båt fra Oslo, vennlist se mer informasjon på ruter.no

Hvor finner jeg båttidene og hvor kjøper jeg billett?

Båttidene finner du her på Forsvarsbygg sine nettsider, de drifter båten. Du kan IKKE forhåndsbestille plass på båten. Billett kjøper du i automater på Sundbrygga. Er dere mange, og du ønsker faktura, sender du en mail til: bjorn.einar.krane@forsvarsbygg.no for å avtale dette.

Er det omvisninger hver dag?

Status 16.04.2021: På grunn av pandemien er det ikke omvisninger nå, vi åpner igjen så snart myndighetene tillater det.

Er museene åpne?

Alle museene er stengt pga pandemien, bortsett fra Kanonparken, som er utendørs. Det koster ingenting å besøke Kanonparken.

Kan jeg bestille egen guide?

Ikke i skrivende stund, pga pandemien. Men, når vi åpner igjen, kan du bestille guide til det tidspunktet og den datoen du ønsker. Send en mail til oss - se gjerne "Slik bestiller du guide" på nettsiden her, kopier dette inn i e-posten og skriv ønskene dine i enden av linjene. 

Kan vi spise medbrakt mat på Oscarsborg?

Ja, du kan ha med egen mat, men ikke grille. Forøvrig er det to spisesteder og en sommerkiosk på Oscarsborg. Se informasjonen i menye under "Mat og drikke". 

Kan vi ha med barna til Oscarsborg?

Absolutt, Oscarsborg er et eventyrrike for barna. De kan løpe rundt på åpne sletter, se spennende kanoner og bade på flere strender. Festningsmuseet passer også godt for barn, men er for tiden dessverre stengt.

Kan jeg ha med hunden min til Oscarsborg?

Hunder er hjertelig velkomne, men vi setter pris på at du holder den/dem i bånd. Om sommeren setter de gjerne ut en vannskål på Havnekroa når du kommer med hund, og hunden kan ligge ved bordet ditt ute på terrassen mens du spiser.

Når er Festningsmuseet åpent?

Akkurat nå er det stengt pga pandemien. I "normale tider" er det åpent fra kl. 10 til 17 hver dag. Husk å logge deg på med telefonen din for å få en omvisning på egen hånd, vi setter pris på at du har med deg ørepropper.

Er det åpent i Torpedobatteriet?

Nei, Torpedobatteriet er stengt inntil videre på grunn av pandemien.

Har du flere spørsmål?

Send mail til post@oscarsborgmuseer.no, så får du svar. Kontoret er ikke betjent på tirsdager og etter kl. 13 på fredager og i helgene.