• Mest kjent for 9. april 1940
  Oscarsborg er mest kjent for senkningen av krysseren Blücher i Drøbaksundet 9. april 1940, men festningens historie......

 • Salutt 21. februar!
  Det er alltid spennende å overvære en salutt. Den 21. februar kan du være med på å markere at vår kjære konge blir 8......

 • Vi har omvisninger hele året
  Du kan bestille omvisning akkurat når det passer for deg. Vi har ni eminente guider som er klare til å fortelle deg......

 • Modell av krysseren Blücher
  Modellen av krysseren Blücher kan du se i Festningsmuseet. ...

Se hvor det skjedde - med guide!

Er det én dag vi i Norge husker, så er det 9. april 1940. Natten da den tyske krysseren Blücher ble senket i Drøbaksundet, slik at konge og regjeringsmedlemmer fikk tid til å komme seg unna, og landets gullbeholdning kunne fraktes i sikkerhet.

Oscarsborg en av de viktigste arenaene i nyere tid i Norges historie. Og historien om festningen og, blant annet, rollen den spilte 9. april 1940 skal og må formidles videre. Til å gjøre dette profesjonelt, har vi hele ni eminente guider, som kan bestilles til både små og store grupper.

Modell av krysseren Blücher

Modellen av krysseren Blücher kan du se i Festningsmuseet.

Vi har omvisninger hele året

Du kan bestille omvisning akkurat når det passer for deg. Vi har ni eminente guider som er klare til å fortelle deg den spennende historien til Oscarsborg.

Mest kjent for 9. april 1940

Oscarsborg er mest kjent for senkningen av krysseren Blücher i Drøbaksundet 9. april 1940, men festningens historie er mye mer enn det. Besøk oss med guide, så får du hele historien!

Salutt 21. februar!

Det er alltid spennende å overvære en salutt. Den 21. februar kan du være med på å markere at vår kjære konge blir 80 år. Salutten begynner presis kl. 12.00 og vi skyter 21. skudd. Det smeller ganske høyt, men du trenger ikke hørselvern, det går fint å bruke gammelmåten - rett og slett "putte fingrene i ørene". Velkommen!

Åpningstider

Festningsmuseet

Alle hverdager fra kl. 10.00 til 14.30, i helgene fra 10.00 til 17.00.

Museet er stengt på offisielle høytidsdager.

Museet for Kystartilleriet

Åpent hele året med guide, eller på forespørsel.

Slik bestiller du guide

Våre ni eminente guider har omvisninger hele året. For å bestille guidet tur eller få mer informasjon, sender du en e-post til: post@oscarsborgmuseum.no 

Kontaktinformasjon:

Kontoret er åpent hver dag fra kl. 08.30 til 14.30 i sommersesongen (1. april - 1. oktober).

I vinterhalvåret (1.oktober - 30.mars) er kontoret åpent tirsdag og torsdag fra kl. 09.00 til 14.30. 

I juli holder kontoret stengt, men du kan delta på åpen guidet tur hver dag, disse er uten påmelding. Følg oss gjerne på Facebook for aktuelle oppdateringer: Oscarsborg museum.

Tlf.: 64 90 41 61 

E-post: post@oscarsborgmuseum.no

Vanlig post: 
Oscarsborg museum, 1443 Oscarsborg