"Hvad Djevelen Nøler I Efter"

Utstillingen om sjøhelten Peter Wessel Tordenskiold og slaget i Dynekilen for 300 år siden er åpnet. En utstilling der vi kan vise originalgjenstander som skal ha tilhørt sjøhelten og hvor han blant annet har risset inn sine bataljer.

Historien om sjøhelten fra Trondheim som bare ble 30 år er full av myter og fortellinger. I forbindelse med at det er 300 år siden slaget i Dynekilen, der Tordenskiold stoppet Karl XII sine planer om å erobre Norge har vi bygget en ny utstilling som forteller hans historie spesielt og om den store nordiske krig generelt.

Spesielt morsomt er det at vi igjen kan vise frem våpen og gjenstander som skal ha tilhørt Tordenskiold. Museet har siden midten av 1800-tallet hatt en pistol, to kårder og en sabel som skal ha tilhørt sjøhelten. I tillegg et drikkebeger, bestikk og noen andre småting.

Disse unike gjenstandene er nå utstilt i museets 1.etasje og kan sees i museets åpningstid.