30 + 2 og hjertestarter

Det er viktig å mestre situasjonen når den eventuelt skulle oppstå. Marinemuseets ansatte, vakter og guider har gjenoppfrisket kunnskapene i livreddende førstehjelp. I sentrum for opplæringen sto bruken av hjertestarteren.

Ved hjertestans er minuttene viktig og rask og riktig livreddende aktivitet kan være forskjellen mellom liv og død. Marinemuseet har hjertestarter og trener på livreddende førstehjelp jevnlig. Slik også nå rett før oppstarten på en ny sesong, med mange besøkende.

Alle ansatte, guider og vakter fikk nylig oppfriskningskurs i bruken av hjertestarter, trent på kompresjoner og livreddende førstehjelp.

«Det er viktig å trene for å være forberedt på det vi håper aldri vil skje», sier Marinemuseets sjef, Kommandørkaptein Hans Petter Oset.  "Med god opplæring og jevnlig oppfriskning av kunnskapene er vi så godt forberedt vi kan være. Vi er alltid to på vakt i museets åpningstid og vi har hjertestarter i resepsjonen", sier museumssjefen. Med trettitusen besøkende i løpet av en hektisk sommersesong, vet han og de andre på museet at de og deres kunnskaper kan bli avgjørende.