Utstillinger og aktiviteter

Forsvarsmuseets utstillinger viser norsk forsvars- og militærhistorie fra 1400-tallet til i dag. 

Forsvarsmuseets faste utstillinger viser gjenstander, modeller, tekst og bilder fra norsk forsvarshistorie. Du kan lese mer om de faste utstillingene her. I tillegg har museet til en hver tid midlertidlige utstillinger, og disse kan du lese om lenger ned på denne siden. 

Forsvarsmuseet har et bredt tilbud av aktiviteter i og rundt utstillingene, og vi tilbyr i løpet av året noe for både for store og små: vår- og høstprogram med foredrag og omvisninger, sommerløype i utstillingen, juleverksted, vinterferiedag og kulturnatt for å nevne noe. 

 

«Krigskorset – Norges høyeste utmerkelse»

Utstillingen «Krigskorset – Norges høyeste utmerkelse» åpnet under 70-årsmarkeringen av frigjøringen, den 8. mai 2015

Utstillingen «Krigskorset - Norges høyeste utmerkelse» er en del av Forsvarsmuseets faste utstillinger og kan ses i museets 2. etasje.

Krigskorset ble innstiftet den 23. mai 1941. De første Krigskorsene gikk til fem krigsseilere, og siden den gang er totalt 283 personer tildelt Krigskors med sverd. Dette er personer som gjorde en ekstraordinær innsats i Handelsflåten, spesialavdelinger, Kystartilleriet, Hæren, Marinen og Flyvåpenet, i norske og allierte avdelinger. I tillegg er syv franske avdelingsfaner dekorert med 

Utstillingen forteller om kjente og mindre kjente krigskorsmottakere og deres innsats i andre verdenskrig eller i internasjonale operasjoner.

Aktuell utstilling: 62 dager - Kampen om Norge 1940

62 dager - Kampen om Norge 1940 er navnet på den nye faste utstillingen ved Forsvarsmuseet. Den ble åpnet på 75 års dagen for angrepet på Norge 9.april.

Utstillingen formidler det mange kan ha opplevde i løpet av de 62 dagene felttoget i Norge varte: krigens trusler, usikkerhet og ødeleggelser. Det stilles ut autentiske tyske og norske gjenstander. Sammen med bilder og nyheter fra de dramatiske dagene i 1940, fortelles ulike sider ved militær- og krigshistorien. Alt presenteres gjennom en helt ny og dramatisk utstillingsarkitektur. 

Åpningstider

Vintertid 1.sept. - 30.april

Mandag stengt

Tirsdag-søndag 10-16

Julen 2017

Stengt 23. - 26. desember

Åpent 27. - 30. desember

Stengt 31. desember - 1. januar

 

Sommertid 1.mai - 31.august

Mandag-søndag 10-17 

Fri- og helligdager

25. mai - Kr.h.dag 10-17

I pinsen er det stengt 3. og 4. juni

2. pinsedag 10-17

17. mai 10-17

Kontaktinfo

Telefon: 2309 3582

E-post: post.fmu(krøllalfa)mil.no

FacebookForsvarsmuseet