Skummel natt på Forsvarsmuseet - fredag 15. september

Fredag 15. september, 17.30,  er det Kulturnatt i Oslo, og Forsvarsmuseet arrangerer skummel natt på museet. Det blir let-og-finn i mørke utstillinger med figurer som beveger seg og det blir mulig å møte fagfolk som viser og forteller om rariteter fra magasinene. I år vil også konservatorene fortelle og vise sine knep. 

Dette varer hele kvelden, fra kl. 17.30 til 22.30, og er gratis. Velkommen!

Det er Kulturnatt i Oslo, og Forsvarsmuseet åpner dørene for en spennende familiekveld kl. 17.30, og stenger først kl. 22.30. Alle arrangementene er gratis. Vi arrangerer let-og-finn i en mørklagt, men ganske levende utstilling der noen av de gamle krigerfigurene beveger seg. Tør du utforske en hel utstillingsetasje som er skummel og mørk?

Samtidig tilbyr vi en mulighet til å se nærmere på gjenstandene og til å bli kjent med prinsippene for å bevare dem. Rariteter og sjeldenheter fra magasinene er hentet frem og fagfolk forteller: våpen, uniformsdeler og bøker. Dette er en sjelden anledning til å stille spørsmål! 

Museets konservatorer har samtidig en stand der de forteller og viser sine knep. Deres oppgave er å sørge for at gjenstanden bevares for fremtiden. De må tenke to fag - både historie og naturvitenskap. Barn kan få muligheten til å prøve seg som konservator.

Forvsarsmuseets kafé er åpen. Velkommen!